Slik ble strømmen en vare i et grådig marked

Trygve Tamburstuen vet mer enn de fleste om den kronglete og kyniske prosessen som førte til at strømprisene i Norge kom ut av kontroll. Men det går an å reversere prosessen og ta tilbake den sosialdemokratiske kontrollen med strømprisene, fordi Norge har en veldig sterk forhandlingsposisjon.

Trygve Tamburstuen forteller i denne kronikken hvordan utviklingen gikk fra å ha full statlig kontroll over både den fysiske og finansielle krafthandelen, til at det nå er Nasdaq og Euronext – to av de største internasjonale børsene – som kontrollerer ikke bare den norske kraftomsetningen, men også den europeiske. Det har ingenting med krigen i Ukraina å gjøre.

Les hele kronikken her:
Trygve Tamburstuen: Kraftpolitikken er en skandale. Publisert i Dagbladet 13. juli 2022

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s