Høy inntekt gir høy strømstøtte

Statistisk sentralbyrå har undersøkt saken og funnet et flaut faktum: Det er de som har høyest inntekt som får mest strømstøtte.

Det er kjent fra før at de rikeste blant oss forbruker mye mer energi enn de som har dårlig råd. I 2020 dokumenterte en internasjonal forskergruppe også at den rikeste ene prosenten av verdens befolkning står for mer enn dobbelt så store klimagassutslipp som den fattigste halvparten av verdens befolkning. Det kan du lese mer om i mitt blogg-innlegg fra 3. september om «Sosialdemokratiets dødskyss«.

Nå har Statistisk sentralbyrå avdekket en norsk versjon av denne skjevheten: Siden strømforbruket øker med inntekt, får de med høyest inntekt i gjennomsnitt mest støtte. For eksempel fikk de 10 prosentene av husholdningene med høyest inntekt over dobbelt så mye i strømstøtte i perioden desember 2021 til mars 2022, sammenlignet med husholdningene med lavest inntekt.

Les rapporten fra SSB:

Statistisk sentralbyrå: Slik har høye strømpriser påvirket husholdningenes økonomi. Publisert 15. september 2022.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s