– Med enkle grep kan vi løse strømkrisen

Tore Jacobsen, kommunikasjons- og formidlingsansvarlig i Energisenteret, har en interessant kronikk på NRK Ytring. Det er lett å innføre en ordning med fastpris på strømmen inntil en viss mengde forbruk, mener Jacobsen.

Det har etter hvert blitt ganske mange som taler for en kvoteordning eller topris-ordning for elektrisk kraft til husholdninger, men regjeringen lukker øynene og later som om det eneste alternativet til dagens galimatias er en ren maksprisordning. Vi får bare kjøre på, før eller siden må også regjeringen fatte poenget.

Det er lett å innføre en fastpris på strømmen inntil en viss mengde forbruk, skriver Jacobsen. Gjennomsnittsforbruket i dag ligger rundt 31.000 kWh i året for våningshus, 26.000 kWh for enebolig, 17.000 kWh for rekkehus og 11.000 kWh for en leilighet. Er det da rett at staten bidrar med å hjelpe inntil 60 000 kWh i året?

Les hele kronikken på NRK Ytring:
Tore Jacobsen: Fastpristrikset. Publisert 12. september 2022

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s