Strømeksporten er ikke solidaritet

Aslak Sira Myhre har et bra innlegg i Dagsavisen: Den norske strømeksporten til Europa har ingenting med solidaritet å gjøre, slik bransjens talsmenn prater om.

— Ingen av milliardene av kroner som folk betaler ekstra til kraftselskap, nettleie eller stat kommer folk i Europa til gode. De gjør energispekulanter rikere, og de fyller stats- og kommunekasser. De gir gode bonusutbetalinger til sjefer i private og offentlige kraftselskaper, men det hjelper ikke en eneste av de fem millioner britiske husstandene som ikke klarer å betale strømregningen. Det norske prisnivået er ikke solidarisk, det er absurd, skriver Sira Myhre.

Det er ofte vanskelig å finne igjen artikler på nettet etter noen dager. Derfor har jeg begynt å dele de beste artiklene via min blogg. Dermed kan de kanskje bli lettere å finne igjen, i alle fall for meg selv. Her er Sira Myhres innlegg i Dagsavisen:

Aslak Sira Myhre i Dagsavisen: Adjø solidaritet. Publisert 9. september 2020

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s