Strømprismodellen: Dumhet og ondskap

Professor Morten Jerven ved NMBU har en sprakende, gnistrende kronikk i Klassekampen: Om du ikke er fly forbanna, er det fordi du ikke har skjønt strømprismodellen.

Det skrives mye om strømprisene om dagen, men det er ofte vanskelig å finne igjen artikler på nettet etter noen dager. Derfor har jeg begynt å dele de beste artiklene via min blogg. Dermed kan de kanskje bli lettere å finne igjen, i alle fall for meg selv.

Dum eller ond? I debatten om strømprismodeller har Jerven kommet til at vi hovedsakelig har med dumskap å gjøre fra politikerne sin side, mens kraftprodusentene stort sett havner i den andre kategorien. Han har grunn til å tro at våre kraftprodusenter framstiller modellen feilaktig, for å sørge for at modellen de selv har stor fordel av, skal bestå.

Her er linken til Morten Jervens kommentar i Klassekampen: Dum eller ond? Publisert 6. september 2022.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s